majsmat

majsmat

måndag 28 juli 2014

Pasta med pesto


Jag har sagt det förut och säger det igen; pesto kan göras på många olika sätt och är gott till så många olika rätter. Här blev det en enkel och snabb pastarätt med illgrön pesto på vad som fanns ute i köksträdgården; persilja och basilika. Och så några märgärtor.


en rejäl bunt slätbladig persilja
en lika rejäl bunt basilika
en näve valnötter
1 vitlöksklyfta
olivolja
riven prästost
riven parmesan
citronsaft
salt och svartpeppar

Ta bort de grövsta stjälkarna på persiljan. Lägg persilja, basilika och valnötter i en hög och vid tillbringare. Pressa ner vitlöksklyftan och häll över olivolja. Mixa till en slät massa. Tillsätt eventuellt mer olivolja om det blir för torrt. Blanda ner riven ost. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.


Vi åt peston till spagetti, stekt korv, tomatbitar, spritade märgärtor (Kelvedon Wonder) direkt från landet och mer riven parmesanost på toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar